Közélet

2009.04.08. 13:46

Jól döntöttek a laktanyáról?

Az utóbbi hetekben többször is hírt adtunk a mezőtúri volt laktanyaingatlan körül kialakult helyzetről. Dr. Draskovits Dénestől, Mezőtúr polgármesterétől most azt kérdeztük, hogy mit szól a feljelentéshez és a nyomozáshoz.

L. M. L.

Részletesen beszámoltunk arról a folyamatról, aminek eredményeként a több mint húszhektáros ingatlan a magánszemélyekből álló Laktanya Kft. tulajdonába került, majd pedig arról tudósítottunk, hogy nyomozás indult az ügyben. A laktanyában telephelyet bérlő vállalkozók ugyanis nehezményezték a laktanya értékesítéséről szóló önkormányzati döntést, és ismeretlen tettes ellen, ügyészségi feljelentést tettek.

- Nyugodtan állunk a vizsgálat elé, miután tudjuk, hogy nem követtünk el semmiféle szabályszegést az ügyben - kezdte mondandóját a város első embere. A rendőrség a jövő hét keddjére kérte be tőlünk az ügy teljes iratanyagát. Én teljesen biztos vagyok abban, hogy a képviselő-testületnek a laktanyára vonatkozó minden döntése helyes és jogszerű volt. Kettőezerhatban, külső céggel, reális értékbecslést készíttettünk a teljes ingatlanra, az akkori állapotok alapján. A képviselő-testület erre a szakvéleményre alapozva hozta meg azt a döntését, amivel a laktanya harmincöt százalékát, hatvan millió forintért, eladtuk a Laktanya Kft.-nek, a hatvanöt százalékra pedig, ráépítés jogcímén, elismertük a cég tulajdonszerzését. A ráépítést százkét millió forintra értékelte a szakértő, és ezt fogadta el a testület is.

- Mik voltak az értékbecslés főbb megállapításai?
- A laktanya teljes forgalmi értéke az értékelés szerint, százkilencvenegy millió forint volt akkor. Kármentesítésre tizenötmilliót javasolt elismerni, levonni a szakértő. A fennmaradó százhetvenhat milliót arányosította végül, hatvanöt-harmincöt arányban a képviselő-testület.
A történet folytatódik, immár a márciusban kezdődött nyomozati eljárásban.        

L. M. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!