Közélet

2013.03.15. 20:22

Ezerötszáz utas rekedt a hó fogságában

Másfélezer utas kényszerült a nemzeti ünnepre virradó éjszakát Szajolban vesztegelve tölteni.

Szoljon.hu

Fotó:

A vasúti fennakadásból azonban nem lett káosz – elsősorban a rendőrség és a településen élők példás együttműködésének köszönhetően.


Megyénkben is rengeteg gondot okozott a hirtelen jött zord időjárás. Szajolnál például közel ezerötszáz emberről, köztük közel négyszáz kirándulásról haza igyekvő vonaton rekedt gimnazistáról kellett gondoskodniuk a hatóságoknak, akik szajoli civilektől kaptak segítséget a helyzet megoldásában.


– A körzeti megbízott szólt még este, hogy egyre nagyobb a baj az állomáson, egyre több szerelvény nem tud továbbhaladni Debrecen felé – idézte fel a csütörtök este történéseket Szőllősi József szajoli polgármester.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Szőllősi József polgármester az állomás szomszédságában lévő iskola kapujában. A melegedőként szolgáló intézményben helyezték el a gyerekek többségét.
[/caption]
– Az egyik veszteglő vonaton ráadásul háromszáznegyven debreceni iskolás utazott volna Budapestről hazafelé. Egyértelmű volt, hogy őket és a többi utast is meleg helyre kellett vinnünk, ezért a rendőrség közreműködésével a közeli általános iskolába és a művelődési házba szállítottuk őket, ahol meleg teát és némi ennivalót is kaptak – osztotta meg a péntekre virradó éjszaka történéseit lapunkkal a település vezetője.
Információink szerint sokan a nem teljesen kihűlt, de az áramkimaradások miatt kihűlő félben lévő szerelvényeken maradtak.

Képgaléria

További részletekről az Új Néplap szombati számából értesülhet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!