Szoljon podcast

2024.05.14. 16:00

Tények és tévhitek az adóbevallásról: szolnoki szakembert kérdezünk

Hamarosan lejár az idei adóbevallások ellenőrzésének, benyújtásának határideje. Legújabb podcastünkben összeszedünk pár hasznos tudnivalót a témában.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Az már talán a legtöbbek számára ismert tény, hogy a NAV 2016 óta minden magányszemélynek elkészíti az adóbevallás tervezetét. Ezt alapvetően a KAÜ portálon elérik az érintettek, de papír alapon is kérvényezhető a dokumentum. Amivel a tennivaló nem más, mint az ellenőrzés, összevezetés. Amennyiben az adózó mindent rendben talál, jóváhagyva benyújthatja a NAV felé, amennyiben hiányosságokat, pontatlanságokat észlel, természetesen korrigálnia kell ezeket.

Csányi Péter, adóbevallás, sajtótájékoztató
Vendégünk: Csányi Péter Dávid
Fotó: Daróczi Dorottya

A szakember gyakori kérdéseket is tisztáz

Melyek a leggyakoribb problémák az adóbevallás kapcsán? Milyen kedvezményeket lehet érvényesíteni és hogyan? Visszaigényelhető adó esetében, mikor és hogyan kérhető annak kiutalása? Hogyan járhatunk el fizetendő adó esetében? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket igyekszik tisztázni Csányi Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság osztályvezetője és sajtóreferense. A témában Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában