Közélet

2014.04.15. 10:54

Gyalázkodó feliratokkal firkálták össze a ravatalozót

A fehér falakon politikai véleményét tüntette fel valaki, az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan. A hatalmas fekete és vörös betűk eltávolítása bizony komoly összeget emészt majd fel, mégsem ez háborította fel legjobban a helyieket.

Sz.Zs.

– Napok óta erről beszél az egész falu – mondta el Bodnár Józsefné, Tomajmonostora alpolgármestere.
– Minden jóérzésű ember megbotránkozott azon, ami történt. Nem is elsősorban magukat a feliratokat tartják felháborítónak – bár azok is megütközést keltettek –, hanem azt, hogy a ravatalozó épületét használta fel erre az elkövető. Ilyen kegyeletsértő dologra még nem volt példa ezen a csendes, békés településen! Rossz belegondolni, mi történne, ha épp most hunyna el valaki Tomajmonostorán. Milyen méltatlan körülmények között tudnának tőle végső búcsút venni a gyászolók?

A község polgármestere, Fazekas Szabolcs természetesen feljelentést tett az ügy miatt a rendőrségen, ahol komoly szakértői munkával indult meg a nyomozás. Mivel az ismeretlen volt olyan óvatlan, hogy saját kézírását hagyta nyomként, jó esély van rá, hogy hamarosan felelnie kell tettéért. Addig azonban sok százezer forintjába fog kerülni a településnek, hogy a megrongált ravatalozót újra kifessék, rendbe hozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!