Közélet

2015.09.17. 15:19

Megnyílik a légoltalmi óvóhely a nagyérdemű előtt

Szeptember 19-20-án rendezik a nagy hagyománynak örvendő Kulturális Örökség Napjait Szolnokon, derült ki a csütörtöki városházi sajtótájékoztatón.

Szoljon.hu

Az érdeklődők igazi különlegességeket, gázálarcot, menekülő kámzsát láthatnak és próbálhatnak ki a MÁV Csomóponti Művelődési Ház mögötti óvóhelyen. A Szolnoki Művésztelep szintén tárt kapukkal várja az érdeklődőket a KERT galériában szombaton 15 órától.

A nagyérdemű, kuriózumnak számító előadásokat hallhat. A jeles eseményen a Víz és Csatornaművek is képviselteti magát. Szombaton délelőtt 10 és délután 14 órától üzembejárásra várják a látogatókat az Álmos utca 1. szám alatt. Végül, de nem utolsó sorban, a hagyományokhoz híven a Damjanich János Múzeum is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz. Szombaton és vasárnap reggel kilenc órától várja a kíváncsiskodókat a restaurátorműhely. A régészeti állandó kiállításon pedig szombaton 9 óra 30 perctől tárgysimogatón fogadják a vendégeket, akik megtapogathatják a kiállított tárgyakat, így akár arra is fény derülhet, milyen súlya van egy bronzkori tálnak.

Ezek is érdekelhetik