Közélet

2016.11.18. 10:41

A tudományt ünnepelték a karon

Dr. Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács elnökének előadását is meghallgathatták tegnap a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara által rendezett tudományos konferencia résztvevői.

M. G. A.

Később az egyes karok vezetői mutatták be a náluk zajló tudományos munkát, majd szakmai műhelybeszélgetések zajlottak. Az eseménnyel a magyar tudomány ünnepe előtt tisztelgett az intézmény.
Dr. Fülöp Tamás rektorhelyettes lapunknak elmondta, az eseménnyel az is volt a céljuk, hogy a helyi cégek, vállalkozások is megismerhessék az intézményben folyó tudományos, kutatói munkát. Hasonló rendezvényeket még Szolnoki Főiskolaként is tartottak a tiszaligeti Campusban, az egyetemmé válás óta viszont ez volt az első.

Ilyenkor, novemberben egyébként több hasonló programot is tartanak a Pallasz Athéné Egyetem karain. Hiszen ebben a hónapban zajlanak a tudományos diákköri konferenciák, a múlt héten pedig Kecskeméten volt egy különleges esemény, amelyen kutatók, oktatók mutatkozhattak be.
A mostani, szolnoki rendezvényt egyébként sikeresnek, eredményesnek minősítette a rektorhelyettes, hozzátéve, hogy annak egészen biztosan lesz folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!