Közélet

2017.01.04. 16:50

Külföldi diákok is tanulnak a karon

Külföldi hallgatók a Pallasz Athéné Egyetemet is rendszeresen látogatják, így természetesen a szolnoki Gazdálkodási Karon is folytatnak tanulmányokat.

M. G. A.

Mint azt az oktatási intézménytől megtudtuk, jelenleg hat határon túli diák jár a szolnoki karra, míg az eddigi jelentkezések alapján az látható, a következő félévben pedig majd öten lesznek. Többnyire ugyanis egy félévre jönnek hozzánk tanulni. S hogy honnan, mely országokból érkeznek leginkább? Nos, az őszi szemeszterben három külföldi hallgató török nemzetiségű volt, míg ketten Lengyelországból, egy diák pedig Montenegróból jött. A tavaszi félévben ugyanakkor változni fog ez az összetétel.

Akkor ugyanis egy török, két litván, egy francia, valamint egy görög hallgató ismerkedik majd az intézménnyel és az itt tanulható tárgyakkal. A tanulmányok folytatása mellett persze az is érdekes, mit csinálnak olyankor, amikor épp nem az iskolai tananyaggal foglalkoznak.
Nos, e tekintetben nem különböznek a magyar diákoktól. Lehetőségeikhez képest sokat utazgatnak hazánkban, illetve a diszkont légitársaságokkal elérhető célpontokra, valamint nagyon sok időt töltenek a magyar hallgatókkal, akikkel együtt szórakoznak és közös kikapcsolódásokat szerveznek.

De maga az egyetem is szervez számukra tanulmányi és kulturális célú utakat. Így például Ópusztaszerre vagy éppen a Parlamentbe. A külföldi diákok magyarországi tartózkodásuk során nem albérletben laknak, hanem kollégiumi ellátást vesznek igénybe.
Itt-tartózkodásuk alatt sokat ismerkednek a magyar nyelvvel, hiszen tanulnak magyar nyelvi alapokat.
Ugyanakkor viszont a kommunikáció és az oktatás nyelve az angol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!