Közélet

2017.07.05. 12:50

Gyermekétkeztetés: osztják az ebédet

Közel félezren jelezték igényüket a megyeszékhelyen az ingyen ebédre, amit idén július 4-től augusztus 31-ig osztanak a rászorulóknak.

Hartai Gergely

– A megyeszékhely önkormányzata korábban is mindent megtett a gyermekétkeztetésért, ezúttal július 4-től augusztus 31-ig negyvenhárom munkanapon keresztül osztjuk az ételt – kezdte a nyári gyermekétkeztetésről tartott sajtótájékoztatóját tegnap Molnár Iván. Az önkormányzati képviselő a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola épületében kifejtette: közel félezren jelezték igényüket a nyári ételprogramra.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában is osztják az ételt Fotó: Mészáros J.
[/caption]

A számokkal kapcsolatban azt is elmondta, hogy a legjobb helyzet Szandaszőlősön van, ott mindössze harminc gyereknek kell ételt osztaniuk.

– Viszonylag jók a körülmények ebből a szempontból a Széchenyi-lakótelepen is. Ebben a körzetben viszont augusztus elsejével leáll az óvoda, akkor pedig még harminc adaggal többet fogunk osztani – folytatta a képviselő, aki sajnálatának is hangot adott.

– Szomorú azt látni, hogy ennyi gyermek szorul rá az étkeztetésnek erre a formájára, de bízunk benne, hogy sokaknak segítünk a nyáron a meleg étellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!