SZOLNOK

2017.07.07. 23:05

Idősügyi tanács: telt házzal működnek az otthonok

Az Idősügyi Tanács tartott ülést csütörtökön a Vízpart Körúti Idősek Otthonában. A cél az volt, hogy a tagok megismerjék, majd egy rövid körbevezetés során meg is tekintsék a Buru Györgyné által vezett intézményt.

Szarvák Emese

Buru Györgyné

Fotó: Mészáros János

A családias hangulatú ülésen Buru Györgyné, az intézmény vezetője beszélt elsősorban a Vízpart körúti és a Kaán Károly úti idősotthon működéséről.

– Ezen a két telephelyen működünk, mindkettő igen népszerű, folyamatosan telt ház van, jelenleg a várakozók száma kétszázkilencvenöt. Mindkét helyen saját konyhát működtetünk, és mindenhol orvos, pszichiáter gondoskodik a betegekről – mondta el.

Az intézményvezető arról is beszélt, a fenntartó önkormányzatnak köszönhetően az idősek kedvező – anyagi körülményeiknek megfelelő – feltételekkel vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Emellett kitért arra is, hogy sok programot is szerveznek a lakóknak. – Visszük majdnem minden évben kirándulni az időseket, illetve általában itt a Vízpart körúton szervezünk mindig majálist vagy juniálist, amit mindenki nagyon szeret. Ilyenkor palacsintát sütünk, van fagyis kocsi, jönnek vendégművészek is.

Buru Györgyné
Fotós: Mészáros János

Buru Györgyné beszámolója után az intézményve­zető, illetve az idősügyi tanács elnöke, Szalay Ferenc polgármester is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre, majd pedig közösen bejárták az idősotthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!