Közélet

2017.07.03. 14:30

Kis tűzoltók a lovastáborban

Tűzoltó vetélkedőt tartottak pénteken a kunszenti Tamina Majorban, ahol táborozó gyerekek ismerkedtek tűzzel és vízzel.

Szoljon.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotó: Kunszentmártoni HTP
[/caption]

Mindent tudni akartak azok az általános iskolások, akikhez vendégségbe érkeztek pénteken a kunszentmártoni tűzoltók. Nem jöttek üres kézzel, játékok, sorverseny, és rendhagyó tűzoltó alapismereti képzés szerepelt a napirendben. Persze, mindez gyermeki kivitelezésben.

A sorversenyen nehéz feladatnak bizonyult a sisakban futás, de a csizmás váltó is okozott gondokat. A veszélyes anyagot jelző hatalmas kockakirakó egy fokkal könnyebben ment, a legjobb program viszont a vízköd alapos megismerése volt. A lurkók két csoportban versenyeztek Dr. Szepesi Erika tű. alezredes vezényletével.

Csak addig voltak fegyelmezettek, amíg ez feltétlenül szükséges volt, hogy aztán az önfeledt játék felébressze bennük a nyári szünidő iránti rajongást. Amit feltétlenül megtanultak, hogy sem a tűz, sem a víz nem játék - tájékoztatta honlapunkat S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Szoljon.hu Fotó: Kunszentmártoni HTP -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!