PROGRAMAJÁNLÓ

2017.07.14. 14:59

Szolnok megér (legalább) egy estet

Ma 18-tól 22 óráig rendezik meg a szolnoki polgármesteri hivatal és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ közös szervezésében a hagyományos Városházi estet.

Mészáros Géza

Könnyed, laza, esti kikapcsolódás a hagyományos városházi rendezvény

Fotó: Csabai István

A szolnoki polgárok, mint minden más város lakói, főleg ügyes-bajos ügyeiket intézik a városházán, és elsősorban a kérvények, űrlapok, igazolások és különböző okmányok jutnak az eszükbe, ha elsétálnak a Kossuth téren a polgármesteri hivatal impozáns épülete előtt. Az eddigi hat Városházi est vendégei azonban rendre izgalmas élményeket kaphattak.

Könnyed, laza, esti kikapcsolódás a hagyományos városházi rendezvény
Fotós: Csabai István

A város vezetői 2011-ben azzal a szándékkal szervezték meg az első Városházi estet és nyitották ki a polgármesteri hivatal kapuit, hogy a szolnokiak más oldaláról is megismerhessék a városházát. Megtekinthessék a dísztermet, amelyet az átlagpolgár legfeljebb a televízióból, a közgyűlési közvetítésekből ismerhet, körbejárhassanak az ódon folyosókon, és megnézhessék a szép udvart is, amelyet szintén csak ritkán láthat a hivatali alkalmazottakon kívül más.

Ugyanakkor több lett ez a rendezvény, mint egyszerű városházi séta: kulturális programok helyszíne, színpada volt 2011-ben, ’12-ben, ’13-ban, ’14-ben, ’15-ben, ’16-ban és lesz ’17-ben is.

Az idei rendezvény Szalay Ferenc polgármester megnyitójával kezdődik a Hubay Ferenc díszteremben 18 órától, majd a Szolnoki Művésztelep kiállítása tekinthető meg. A továbbiakban, 19 órától szórakoztató, zenés programok várják az érdeklődőket a városháza udvarán is, ahol számos kulturális előadás lesz terítéken (a 2016-os és a ’17-es év Kiugró tehetségei, a Magyar Zsonglőr Egyesület bemutatója, METEnORS koncert, Kanizsa Gina-Lamm Dávid duó akusztikus koncertje, stb.). A Sörárium meghosszabbított nyitvatartással várja vendégeit, de a városháza udvarán akár éjjel 1 óráig is beszélgethetnek a Városházi est résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!