SZOLNOK

2017.07.26. 10:32

Városi piknikkel hozták össze a generációkat

Közös sétával, spanyolos dallamokkal, kvízjátékkal és tánccal kezdődött szombaton a Széchenyi városrészben megrendezett városi piknik, melyre számos színpadi programmal várták a környékbelieket a legkisebbektől a legidősebbekig.

Minden korosztályt vártak a szervezők a városi piknikre

Fotó: Csabai István

– A helyi művelődésszervezők nagyon sok olyan rendezvénnyel tudnak megörvendeztetni minket mostanság, amelyek színt és változatosságot visznek a lakótelep életébe – kezdte nyitógondolatait Kormosné Szombati Márta önkormányzati képviselő.

Mondandójában kifejtette, örül a nyugdíjasok aktivitásának, akik nem csupán a városért és a környezetért tudnak nagy dolgokat tenni, hanem saját magukért is jelentős áldozatok vállalására képesek.

Csizik Renáta, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nyugdíjasok Egyesületének elnöke az esemény jelentőségét hangoztatta.

– A Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület által megnyert pályázat keretében szerettük volna ezt a városrészt is megsegíteni, feldobni. Annak idején azt hallottam, az itt lakókat nem lehet eléggé megmozgatni.

– Meg akartuk mutatni, hogy ez egyáltalán nincs így. Éppen ezért az elkövetkezendő három évben nagyon sok rendezvényünk lesz, melyek közül a legelső a mai városi piknik – fejtette ki, majd azt is hozzátette, a cél, hogy mind a fiatalok, mind az idősek egyszerre találják meg számításukat a szórakozási lehetőségek között.

A rendezvényre egyébként a gyerekeket is folyamatosan várták a szervezők. A legkisebbeket gyermekműsorokkal és olvasósarokkal „csábították” a Karczag utcai programokra, de bemutathatták munkájukat a megye civil szervezetei és közösségei is.

H. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!