OKTATÁS

2017.08.01. 13:17

Mostantól Neumann János Egyetem az eddigi PAE

Az egyetem nevének megváltoztatásáról és új névtáblájának avatásáról augusztus 1-jén az intézmény rektora Dr. Ailer Piroska, és kancellárja Finta Zita tartott sajtótájékoztatót.

A korábbi Pallasz Athéné Egyetem főépülete Kecskeméten

A Pallasz Athéné Egyetem 2017. augusztus 1. napjától Neumann János Egyetem megnevezéssel működik tovább.

A névváltoztatás előzményeként 2016-ban a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjaként létrejött új egyetem szenátusa 2017 májusában döntő többséggel javaslatot tett arra, hogy a felsőoktatási intézmény Neumann János nevét vegye fel – írja közleményében a Neumann János Egyetem kommunikációs osztálya.

Az indoklás szerint az egyetem tudományos és képzési területei kapcsolódnak a magyar származású világhírű tudós tudományos-kutatási örökségéhez.

Az egyetem névváltoztatásának napján felavatásra került az intézmény főépületének bejáratánál található névtábla. Az elkövetkezendőkben az intézmény karain és feladat-ellátási helyein megtörténik az információs táblák cseréje is.

Dr. Ailer Piroska rektor (balra) és Finta Zita kancellár a Neumann János Egyetem névtáblaavató ünnepségén Kecskeméten
Fotós: MTI/Ujvári Sándor

Augusztus 7-ig tart a pótfelvételi eljárás, amelynek keretében tizenöt alapszakot, nyolc felsőoktatási szakképzési szakot és két mesterképzési szakot hirdetett meg az egyetem. A Neumann János Egyetem által pótfelvételre meghirdetett szakjairól további információk a felveteli.uni-neumann.hu oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!