JÁSZKUNSÁG

2017.08.23. 17:30

Nyolc-tíz új autóbusz kerül forgalomba a megyében

Tovább fiatalodik a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. járműflottája.

A legutóbbi sikeres járműbeszerzés eredményeként harminc Credo típusú, alacsony belépésű, helyközi kivitelű autóbusz érkezik a térség tömegközlekedési vállalatához.

Uti Csaba Mihály, a KMKK Zrt. vezérigazgatója ezzel kapcsolatban további részleteket is elárult honlapunknak – mint elmondta, az új, környezetbarát, klímás járművek területi elosztása folyamatban van.

A beszerzésnek köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok megyébe várhatóan nyolc-tíz darab új autóbusz kerül, elsősorban a helyközi forgalomba.

A Győrben és Mosonmagyar­óváron gyártott Credo-buszok hetvenöt-nyolcvan százalékos vételárarányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között.

A nagyobb építőegységek közül egyedül a motor (Euro 6-os FPT erőforrás) olasz gyártmány.

A teljes önhordó vázszerkezet a beépülő fém alkatrészekkel, a Rába-futóművek, egyes ZF-sebességváltók, sőt, az üvegek, a függönyök, a műanyag burkolati elemek és egy sor más alkatrész is magyar termék.

A magas magyar értékhányad miatt minden egyes busz legyártása évente négy ember munkahelyét biztosítja Magyarországon.

A szolnoki székhelyű KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. – mely 2015 elején az Agria Volán Zrt., a Hatvani Volán Zrt., a Jászkun Volán Zrt., a Mátra Volán Zrt. és a Nógrád Volán Zrt. összevonásával jött létre – szolgáltatási területe Jász-Nagykun-Szolnok megye, Heves megye és Nógrád megye.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!