JÁSZFÉNYSZARU

2017.08.24. 10:25

Holi color: több százan élvezték a színek ünnepét

Első alkalommal szervezték meg a Jász Fény Napok és Fesztivál programsorát az elmúlt héten.

Látványos porfestés fiataloknak a jó hangulat kedvéért

Fotó: Banka Csaba

A jászsági ifjúsági találkozóval egybekötött rendezvénysorozatra a térség településeiről érkeztek diákok, ugyanakkor vendégül láttak fiatalokat a lengyelországi Zakliczynből, Erdélyből, Bors településről, valamint Kárpát­aljáról is érkezett delegáció az ünnepi programokra.

Az ifjúsági találkozó ötlete tavasszal, a Fényszarun tartott Jász Bál alkalmával vetődött fel.

A rendezvény jótékonysági céljaként a fiataloknak szóló közösségi esemény előkészítését jelölték meg. A város nyár végi rendezvényeit fűzték egy csokorba, jócskán kiegészítve a fiataloknak szóló programokkal.

A Jász Fény Napok egyik leglátványosabb eseménye a holi color, a színek ünnepe volt,

ahol több száz gyermek és fiatal felnőtt vetette magát a „porfestés” nyújtotta élményekbe.

Látványos porfestés fiataloknak a jó hangulat kedvéért
Fotós: Banka Csaba

A programsor záró eseményei között szerepelt a Szent István-napi városi ünnepség. A helyi hagyományok szerint ezen a rendezvényen adják át a városi kitüntetéseket.

Idén Jászfényszaru Díszpolgára címet adományoztak a város lokálpatrióta civil közösségei munkájának szervezéséért, a városért végzett munkájáért Tóth Tibornak, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete elnökének.

Az ünnepségen Jászfényszaru Városért kitüntető díjat vehetett át Ézsiás István gazdálkodó, emeritus jászkapitány, Havrán Bettina és Péter Szilárd, az Iglice Táncegyüttes vezetői, valamint Szilágyi Dezső fafaragó, népi iparművész.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!