TISZAFÜRED

2017.09.27. 19:52

Cézárnál jobb kabalakutyát nem is választhatott volna a füredi focicsapat

A felelősségteljes állattartást és az örökbe fogadást népszerűsíti a Tiszafüred focicsapata. Nemrég egy országos akció élén hívták fel erre a figyelmet, majd egy négylábút is örökbe fogadtak. Cézár a harmadosztályú gárda kabalakutyája.

A csapat játékosai Cézárral (balról jobbra): Hajdú Péter, Szívós Gyula és Kalóz Ádám

Fotó: Ujvári László

Otthonosan érzi magát, vidáman tekereg az edzésre készülő játékosok között Cézár. A tízéves sharpei-stafford keverék már öt éve a tiszafüredi gyepmesteri telep lakója, gondozója szerint vidám kutya. Pont, amilyennek egy kabalaállatnak lennie kell...

Na, de hogy került a csapathoz?

Az állatokkal való kíméletes bánásmód, a felelősség és örökbefogadás az elmúlt időszakban a sportban is megjelent. „Fogadj örökbe a pályán” jeligével még szeptember elején intézett felhívást a közvéleményhez a Szurkolók az állatkínzásért névre hallgató csoport, karöltve a tiszafüredi labdarúgócsapattal.

Fotós: Ujvári László

A klub vezetősége és a játékosok számára a nemes kezdeményezés nem merült ki néhány kutya kamerák, szurkolók előtti simogatásában, szívhez szóló mondatok skandálásában és molinók lengetésében. Gondoltak egyet, és örökbe fogadták a tiszafüredi gyepmesteri telep legrégebbi lakóját, Cézárt.

– Kutyabarátok kerestek meg minket azzal, hogy nyár elején egy chilei csapat, a Colo-Colo játékosai több kutyát örökbe fogadtak. A pályán egy attrakció keretében mutatták meg, mennyire szeretik az állatokat, milyen fontos számukra az állatkínzás elleni fellépés – kezdte Ábrahám Tamás, a TVSE elnökhelyettese.

A csapat játékosai Cézárral (balról jobbra): Hajdú Péter, Szívós Gyula és Kalóz Ádám
Fotós: Ujvári László

Elmondása szerint nagy örömmel csatlakozott a mozgalomhoz a Tiszafüredi VSE, az országban elsőként. Az egyik hazai mérkőzés előtt megrendezett kutyafelvonulásnak nagy sikere volt, számtalan visszajelzést kaptak állatvédőktől és más kluboktól.

– A csapat ezen felbátorodva fogadta örökbe a tiszafüredi telep legrégebbi lakóját, Cézárt. Ugyan nem itt él velünk, hanem külön helye van a gyepmesteri telepen, néha kihozzuk, itt van velünk az edzéseken, ellátmánnyal támogatjuk. Arra törekszünk, hogy érezze, törődnek vele – folytatta.

Ami pedig talán a legszebb az egész történetben, hogy a tiszafüredi gyepmesteri telepen is érzik a labdarúgócsapat által generált kiemelt figyelmet, hiszen a kezdeményezés okán már történt örökbefogadás, a közelmúltban egy kölyökkutya talált új otthonra.

Több játékos is nagy állatbarát

– Rendkívül fontosnak tartom az állatok felelősségteljes tartását, az állatkínzás elleni határozott fellépést. Szeretem a kutyákat, állatbarát vagyok, ezért örülök annak is, hogy Cézár csatlakozott hozzánk – mesélte honlapunknak a csapat egyik játékosa, Szívós Gyula, aki egyébként is egy német juhász és egy tacskó boldog gazdája.

Hasonlóan nyilatkozott Tóth Tibor is. Számára is kedves minden négylábú, így örömmel fogadta, hogy a csapat milyen kezdeményezéshez csatlakozott.

– Igazi küzdő jellem, talán ezért is esett rá a választás – fogalmazott a játékos.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!