RÁGALMAZÁS

2017.09.09. 14:25

Egy közösségi oldalon posztolt hozzászólás miatt ítéltek el egy nőt

Az ügyben másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék jogerőre emelte a Karcagi Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság, egy közösségi oldalon tett hozzászólás miatt, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége ügyében 1 évre próbára bocsátott egy büntetlen előéletű nőt.

Az indoklás szerint: a hölgy még 2014. december 5-én egy mezőtúri közszereplő – információnk szerint a polgármester – internetes közösségi oldalán nyilvánosan közzétett, valamennyi regisztrált felhasználó által elolvasható bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában a mezőtúri önkormányzat képviselő-testületére utalva valótlanul azt írta:

„Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet!Csak ugye, akkor nem lenne mit ellopni!”

A bíróság megállapította, a vádlott bűncselekményt követett el, ám ha a próbaidő tartama alatt újabb bűncselekményt nem követ el, úgy ez ügyben a büntethetősége megszűnik.

Ha a vádlott ez idő alatt újabb bűncselekményt követ el, úgy mind az újabb, mind jelen bűncselekménye miatt büntetést szab ki vele szemben.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!