SZOLNOK

2017.09.28. 16:42

Megújult a Hetényi nővérszállója, így csökken az épület éves energiafogyasztása

A 138 millió forintnyi uniós támogatásnak köszönhetően elkészült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nővérszálló épületének teljes hőszigetelése, nyílászáró cseréje, valamint korszerű és környezetkímélő napelemes rendszert alakítottak ki.

Kívülről teljesen megújult az ötven férőhelyes épület

Fotó: Mészáros János

Amint a csütörtöki átadó ünnepségen dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő elmondta, azért is különösen kedves számára ez a beruházás, mert egykor maga is a nővérszálló lakója volt.

Mint hangsúlyozta, fontos, hogy ne csak a betegek, de a kórházi dolgozók életkörülményein is javítsanak a lehetőségek szerint.

Lippai Norbert, a kórház megbízott főigazgatója kiemelte, a beruházás nyomán az intézet által külső energiaszolgáltatótól vásárolt villamosenergia mennyisége várhatóan jelentős mértékben csökken éves szinten, így részlegesen fedezi az épület éves energiafogyasztását.

A költségmegtakarításon kívül nem elhanyagolható módon csökken a károsanyag kibocsájtás és a környezeti terhelés is.

Kívülről teljesen megújult az ötven férőhelyes épület
Fotós: Mészáros János

A pályázat kiemelt célkitűzése volt, hogy megvalósuljon a nővérszálló energiahatékonysági és a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszer további fejlesztése.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!