SZOLNOK

2017.09.22. 18:15

Szolnokon „ünnepelték” az Európai Szociális Alap hatvanadik évfordulóját

– Az Európai Szociális Alap az Európai Unió legfontosabb és legnagyobb pénzügyi alapja, mely immár hatvan éve segíti az emberek felzárkózását, álláshoz jutását, támogatja a hátrányos helyzetben élőket és a leszakadó térségeket egyaránt – nyitotta gondolatait csütrötökön az Európai Szociális Alap hatvanadik évfordulójának apropójából a tiszaligeti Garden hotelben rendezett sajtótájékoztatón Schanda Tamás.

Rétvári Bence a minél közelebbi döntéshozatalról beszélt

Fotó: Csabai István

Az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, az ESZA Magyarországon is hozzájárul a foglalkoztatottak számának növekedéséhez, a munkavállalók készségeinek fejlesztéséhez, emellett javítja a társadalom peremére szorult közösségek életkörülményeit is.

Az államtitkár emlékeztetett, a 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklusban megvalósuló operatív programok is ezen célkitűzések mentén fejtik ki hatásukat.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a programozási időszakban két operatív program végrehajtását felügyeli.

– Az egyik az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), melynek keretében 952 milliárd forint áll rendelkezésre, a másik pedig a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program, melynek kerete 34 milliárd forint.

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese szerint rendkívül fontos, hogy az európai uniós forrásokat célzó döntéshozatal a lehető legközelebb szülessen meg a kedvezményezettekhez.

Rétvári Bence a minél közelebbi döntéshozatalról beszélt
Fotós: Csabai István

– Egy európai uniós támogatás annál jobb, minél inkább megjelennek benne a tagállam-specifikus célok – mondta el Rétvári Bence, majd hangsúlyozta, mikor az érintettektől távol születnek meg lényeges döntések, nehezen érvényesülnek a helyi igények.

A sajtótájékoztatót követő konferencián az Európai Szociális Alap részleteit, s annak eddig elért eredményeit taglalták a szakpolitikusok a Tiszaligetben.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!