SZOLNOK

2017.09.14. 09:28

Ha az emberek értik, mi történik a tárgyalásokon, megerősödhet a bíróságok iránti bizalmuk

Sajtókerekasztal-beszélgetésre hívta meg a Szolnoki Törvényszék elnöke a megyei médiumok képviselőit szerdán.

Kissné dr. Szabó Judit hangsúlyozta, a bíróságok egyre több kommunikációs csatornát használnak arra, hogy üzeneteiket eljuttassák a sajtó, általa pedig a közvélemény számára.

Nemcsak a honlapokon, ­hanem az újságíróknak szervezett eseményeken ítélkezési és igazgatási kérdésekről is folyamatosan számot kívánnak adni. Mint mondta: fontos, hogy a közérdeklődésre számot tartó ügyekben a bíróságok közérthető módon adjanak tájékoztatást az eljárás és a döntés lényegéről, következményeiről.

Ha az emberek értik, mi miért történik a tárgyalótermekben, az jelentősen hozzájárulhat a bíróságok iránti közbizalom erősödéséhez – szögezte le.

A kerekasztal-beszélgetés apropóját az is adta, hogy megjelent a bírósági tudósítóknak és a különböző médiumok újságíróinak válaszaiból összeállított kiadvány, amely a bíróságok kommunikációs munkájának erősségeit és hiányosságait is hitelesen érzékelteti.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!