KUNHEGYES

2017.10.01. 10:30

Emléktáblát avattak a nagykunkapitány tiszteletére

A hagyományoknak megfelelően idén is nagy tömeg gyűlt össze a város főterén.

Az év legnagyobb rendezvénye kulturális programokkal, főző- és sportversenyekkel várta az érdeklődőket. Szeptember 30-án került megrendezésre a Mihály Napi Sokadalom.

Már a reggeli órákban a kerékpárosok mérték össze tudásukat, délelőtt kiállítások, bemutatók és előadások színesítették a programot, kiemelt szerep jutott a hungarikumoknak. Délután, a városi művelődési központban emléktáblát avattak Simai János kunhegyesi nagykunkapitány tiszteletére.

Az eseményen Szabó András polgármester és Borbás Ferenc jászkun főkapitány mondott köszöntőt. A város legnagyobb rendezvénye minden évben ezreket vonz, nemcsak helyből, de a környező településekről is, Törökszentmiklóstól Tiszafüredig.

– Mindenhol ismerős arcokkal találkozik az ember. Mi Fegyvernekről jöttünk, rég nem látott tiszaszőlősi rokonainkkal töltjük most az időt. Szeretünk idejárni – mesélte honlapunknak egy negyvenes forma férfi.

Az idei sokadalmat Rúzsa Magdi koncertje, majd tűzijáték és utcabál zárta.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!