TENISZ

2017.10.05. 11:03

Sérülése ellenére is nyerni tudott Szintai

A napokban értek véget a Székesfehérváron megrendezett, ötmillió forint összdíjazású felnőtt magyar bajnokság küzdelmei.

Szintai Dávid második felnőtt magyar bajnoki címét ünnepelhette

Fotó: Zádor P.

Két szolnoki kötődésű teniszező, Szintai Dávid és Bukta Ágnes is – egyesben és párosban – érdekelt volt. Dávid nagy reményekkel vágott neki a tornának – pláne, hogy két héttel ezelőtt teljesen felépült Achilles-­ín-sérüléséből –, erre fel már az első meccsén meghúzódott a combizma, ami kis híján szertefoszlatta a nagy visszatérésről szőtt álmait.

Szerencsére azonban tudta folytatni, a második körben Tóth Csongorral (6:7, 6:0, 6:3), a harmadikban Makk Péterrel – aki egyébként játék nélkül jutott a nyolc közé – vívott döntőszettes mérkőzést, utóbbit elveszítette (6:7, 7:6, 2:6), így a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

Párosban MTK-s klubtársával, a mindössze tizennyolc esztendős Marozsán Fábiánnal az oldalán „masírozott be” a döntőbe, ahol a Balla Péter–Filipenko Viktor duó legyőzésével (4:6, 6:4, 10–7) ismét felért a csúcsra. Dávidnak ez volt pályafutása második felnőtt magyar bajnoki címe.

Szintai Dávid második felnőtt magyar bajnoki címét ünnepelhette
Fotós: Zádor P.

Ági egyesben címvédőként indult, és a döntőig vezető útja során olyannyira dominált, hogy ellenfelei mindössze két játékot tudtak elcsenni tőle. Bemelegítés gyanánt Ferenczy Rékát 6:0, 6:0-val, a negyeddöntőben Fárbás Rékát 6:1, 6:0-val, az elődöntőben pedig Budai Enikőt szintén 6:1, 6:0-val búcsúztatta.

A fináléban a térdsérüléséből visszatérő Bondár Anna várt rá, aki ellen viszont csupán az első szettet sikerült megnyernie (7:5, 2:6, 3:6), így végül ezüstérmet szerzett.

Ahogyan párosban Visontai Tímeával is „csak” a második helyig jutott, ugyanis a mindent eldöntő összecsapást 6:2, 7:6 arányban elveszítették a junior Fed-kupa csapatban alapembereknek számító Nagy Adrienn–Gécsek Fanni kettőssel szemben.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!