JÁSZFÉNYSZARU

2017.11.25. 17:30

Jubileumi rendezvényét tartotta a fényszarui népfőiskolai társaság

Huszonegyedik alkalommal szervezték Jászfényszarun a hagyományőrző Erzsébet-napi népművészeti, kézműves kiállítást és helyi termékek vásárát.

Kézműves termékek, helyi áruk a vásáron

Fotó: Banka Csaba

A rendezvényt a Szent Erzsébet Közösségi Házban és környékén, valamint a Napfény Óvodában tartották meg. Kovács Béláné Pető Magdolna, a főszervező Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke kiemelte, hogy rendezvényükkel a hagyományőrzés mellett ismeretterjesztés is célja a programnak.

Idén a kézműves-bemutatók, illetve a vásár mellett volt hangszersimogató a legkisebbeknek, illetve kipróbálhatták magukat a kerámiafestésben is.

A rendezvény keretében nyílt meg „Együtt a szeretetben” címmel a TILMA Alapítvány bemutatkozó kiállítása, melynek keretében hat – tizennégy éves korú gyermek alkotásaiból állítottak össze egy kiállítást.

Kézműves termékek, helyi áruk a vásáron
Fotós: Banka Csaba

A civil közösséget Basa Ottóné Révész Erzsébet képviselte. A résztvevők megismerkedhettek Fecske Orsolya szociális testvér festőművésszel is, akinek előadására a térség hittan- és erkölcstanoktató pedagógusait invitálták.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!