SZOLNOK

2017.11.20. 14:54

Megkezdődött a bontás a Véső úti Sporttelepen (galéria)

Javában dolgoznak már a munkagépek a jelentős megújulás előtt álló Véső Úti Sporttelepen, megkezdődtek a bontási munkálatok.

Fotó: Csabai István

A leendő Szolnoki Atlétikai Centrumról, a beruházás részleteiről a helyszínen vasárnap tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester.

– Ez a sporttelep az uszodával együtt a MÁV tulajdonaként működött, így az elmúlt néhány évben az egyik fő feladatunk az volt, hogy városi tulajdonba kerüljön. Most, hogy eddig eljutottunk, állami, önkormányzati, sportegyesületi, területi operatív programos forrásokból a létesítmény megújítása elindulhatott – foglalta össze Szolnok első embere.

Felidézte, hogy annak idején, amikor a Tiszaligetben a labdarúgó létesítmények fejlesztésével megszűnt egy atlétika pálya, a város egy atlétikai centrumot szeretett volna létrehozni.

A kormánydöntés alapján erre a célra 527 millió forintos támogatást kapott Szolnok, amiből nyolcsávos műanyag atlétikapályát, egy 527 főt befogadó lelátót – alatta öltözőkkel, vizesblokkokkal, irodákkal – tud építeni, a futófolyosót teljesen felújítják, az ablakcserétől a tetőszerkezet megújításáig, lebontják a birkózó- és ökölvívó épület, ez teljesen megújul, illetve a futófolyosót oly módon bővítik, hogy az a rúdugrókat is kiszolgálja.

Az itteni építkezésnek során a fürdővel közös létesítményeket is kialakítanak, többek között ilyenek lesznek az öltözők. A következő lépés pedig a kosárlabdacsarnok, illetve a vívócsarnok fejlesztése lesz. A teljes beruházás a fürdőfelújítással együtt bruttó 4 milliárd forint.

Mindezeken túl a városrész új vízelvezető csatornarendszert kap, parkolót alakítanak ki, valamint a sporttelep buszjárattal, illetve kerékpárúton is megközelíthető lesz.

K.B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!