SZOLNOK

2017.11.03. 18:38

Új, korszerű szirénát adtak át – beszédhangokat is képesek továbbítani

Korszerű, vadonatúj lakosságriasztó eszközre cserélte az önkormányzat a régi Néplap-székház tetején található elavult légoltalmi szirénát a közbiztonság növelése érdekében.

Bemutatták a vadonatúj szirénát

Fotó: Csabai István

– A lakossági riasztó és tájékoztatási eszközöket az önkormányzat üzemelteti, azonban az ellenőrzésüket a katasztrófavédelem végzi – tudtuk meg Szabó Zoltántól, a városi közterület-felügyelet osztályvezetőjétől.

– A mintegy kétmillió forintból felszerelt új eszköz már az ötödik légoltalmi sziréna a városban, melyet korszerűbbre cseréltek.

– Ezek a lakosságriasztó eszközök már beszédhangokat is képesek továbbítani, így az esetlegesen kialakult veszélyhelyzetről és az emiatt kiadott intézkedésekről is tájékoztatni tudják a lakosságot – magyarázta Nagy Róbert alezredes, a szolnoki katasztrófavédelem kirendeltség-vezetője.

Bemutatták a vadonatúj szirénát
Fotós: Csabai István

– Ezek az új eszközök körülbelül egy kilométeres körben fedik le a települést, és úgy állították be a sugárzó fejeket, hogy a város fő rendezvényterületei, vagyis a Tisza-part és a Kossuth tér felé nézzenek.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!