Ünnep

2017.12.04. 16:25

A hét kérdése: Ön várja már a Mikulást?

A mi családunkban sok évtizedre visszamenő hagyományai vannak a decemberi ünnepeknek, így a Mikulás és a Jézuska „kultusza” nálunk természetes.

Demeter István, a szolnoki Tisza p’Art Mozi ügyvezetője

Fotó: Mészáros János

– Édesapám például éveken át járt Mikulásként, nem csak szűkebb családi körben, de rokonoknál, ismerősöknél is. Ezeket a szép szokásokat mi is megőrizzük, most már unokáim legnagyobb örömére.

– A nagyobbik négyéves, a kicsi másfél, így remélhetőleg lelkesen fogadják majd, hogy Mikuláskor hozzánk is bekopogtat a Nagyszakállú. Erre az alkalomra az egész család összegyűlik nálunk, tavaly például még a külföldön élő nővérem is hazalátogatott.

– Ilyenkor mindenki kap valami ajándékot is a Mikulástól, sőt, személyre szabott jó tanácsokat, dicséretet, esetleg némi dorgálást is.

Bevallom, ezeket többnyire én súgom a Télapónak, aki aztán pontosan tolmácsolja is a családtagoknak.

Demeter István, a szolnoki Tisza p’Art Mozi ügyvezetője

– Végül körbeállunk kézen fogva, és karácsonyi dalokat énekelünk, igazán meghitt hangulatban telik tehát az ünnep. Azért a csizmákról sem feledkezünk meg, hiszen aki igazán szépen kipucolta a cipőjét, másnap reggel még talál benne valami apróságot, csokoládét, gyümölcsöt, egyéb finomságot.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!