TISZATENYŐ

2017.12.23. 12:45

Tulipán Béla rendőr zászlós bizonyult megyénkben a legjobbnak – ő lett az év iskolarendőre

Nem hiába választották az Év Iskolarendőrének, felelősnek érzi magát a helyi fiatalokért Tiszatenyő körzeti megbízottja. Tulipán Béla rendőr zászlós Budapesten vette át a kitüntetést az országos rendőrfőkapitánytól.

Tulipán Béla rendőr zászlós

Forrás: Beküldött fotó

– A tiszatenyői gyerekeket pici koruktól látogatom, az óvodába és az általános iskolába is rendszeresen bejárok – mesél feladatairól Tulipán Béla, iskolarendőr.

– Beszélgetek velük – nyilván a fiataloknak a saját szintjükön –, megpróbálom bemutatni a rendőrséget és a rendőri munkát, a közlekedési ismereteket, főleg a biztonságos közlekedést az úttesten.

– A nagyobbakat pedig már a tudatmódosítók káros hatásairól is tájékoztatom, felhívom a figyelmüket arra, hogy hogyan kell viselkedni az iskolában vagy egy szórakozóhelyen, de KRESZ-oktatást is tartok – sorolta teendőit a rendőr zászlós.

Tiszatenyő körzeti megbízottja azt is elárulta, milyennek kell lennie egy jó iskolarendőrnek.

– Amikor beszélgetek a gyerekekkel, biztonságot kell sugároznom, mindig próbálok közvetlen lenni. Azt gondolom, jó a kapcsolatom a gyerekekkel, a legkisebbtől a legnagyobbig ismernek.

– Sőt, akik elhagyták az általános iskolát, azokat is megállítom, és elbeszélgetek velük, hogy miként sikerült a pályaválasztás. El szoktam nekik mondani, bármikor, bármiben számíthatnak rám.

Tulipán Béla rendőr zászlós
Forrás: Beküldött fotó

– Megbeszélünk minden problémát, amiben tudok, segítek – mondta Tulipán Béla, akinek tapasztalata szerint eleinte minden gyermeket vonz a rendőri pálya.

– Első osztályban még mindenki rendőr akar lenni, ám ez a lelkesedés csökken az évek során. Viszont több olyan diákot ismerek, akik jelenleg Törökszentmiklóson, a rendvédelmi tagozaton tanulnak, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnáziumban.

– Bízom benne, hogy ha egy kicsit is, de hozzájárultam ahhoz, hogy ők is a rendőri pályát válasszák – tette hozzá lapunknak az év iskolarendőre.

Tulipán Béla mellett az országban összesen huszonegyen kapták meg kiemelkedő munkájuk elismeréseként az ORFK-OBB által alapított „Az év iskolarendőre díjat”. Az elismeréseket Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át

Budapesten.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!