KARCAG

2018.01.18. 10:28

A bemutatón kiderült, templomot építeni nem egyszerű feladat

Mindeddig megsegített minket az úr címmel jelent meg a Karcagi Református Egyházközség történetét bemutató kötetünk, mely hiánypótló és várva várt – mondta Koncz Tibor.

Daróczi Erzsébet

Elek György mutatta be a kötetet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Nagykunsági Református Egyházmegye esperese, a Karcagi Református Egyházközség elnök-lelkésze a könyvbemutatón hozzátette:

– Tízéves gondolat valósult most meg. Sokféle hagyomány él a városlakók, a református és a testvéregyházak híveinek gondolatai között arról, mikor épült a templom, s ez hányadik már.

– Ha jöttek hozzánk vendégek, mindig elmeséltük a történetet. Eddig ez nem volt olvasható, de a gyülekezet gazdag múltja és jelene is megérdemelt volna már egy kötetet.

– Ehhez jó alkalmat adott a reformáció 500. évfordulója, Elek György helytörténeti kutatót bíztuk meg a feladattal, s azt kértük, a 400 éves történetből a bennünket leginkább érintő utolsó 80–90 év legyen a fókuszban, hiszen ennek még vannak tanúi – sorolta az esperes.

Elek György mutatta be a kötetet
Fotós: Daróczi Erzsébet

Elek György ezután ismertette a karcagi református templomok történetét. Kiderült, templomot építeni mindig is a világ egyik legnehezebb dolga volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!