CIBAKHÁZA

2018.01.11. 15:30

A cibaki Gödör területén sétányt és egy mólót is kialakítanak majd

Megújul a Gödör. Hegyes Zoltán polgármester elmondta, a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet része Cibakházánál a Tisza ártere.

Joó Zsuzsa

Hegyes Zoltán polgármester a látványtervet mutatja.

Fotó: Mészáros János

A folyószabályozás idején tizenkettő kilométer hosszan vágták le a Tiszáról a Cibakházi Holt-Tiszát, mely a helyieknek kiváló horgász- és pihenőhely.

Korábban a Gödör strandfürdő kedvelt szabadstrand is volt, mostanság azonban a megszigorodott előírások miatt strandként már nem használható.

Az önkormányzat azonban úgy gondolta, vétek lenne nem kihasználni még több módon a Gödör szépségeit és sajátosságait, ezért évekkel ezelőtt egy rendezvényközpontot álmodott meg ide.

Tavaly egy sikeres pályázatnak köszönhetően több millió forintot nyertek egy látványos fejlesztés elvégzésére. A polgármester hozzátette, az elkészült tervek szerint a Gödör területén sétányt és egy mólót alakítanak ki, vörösfenyő burkolattal.

Hegyes Zoltán polgármester a látványtervet mutatja.
Fotós: Mészáros János

Addig is a Gödör május elsejétől szeptember 30-ig „kibérelhető” családi rendezvényekre és más eseményekre, a tavon belül pedig csónakázni is lehet, ehhez a vízi járműveket az önkormányzat biztosítja.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!