SZOLNOK

2018.01.18. 12:41

Ismét demonstrál a mopedautós

Bár területfoglalási engedélyt nem kapott az újabb tiltakozó akcióra, bevállalva a büntetést is, három napon keresztül áll majd a Szolnoki Törvényszék előtti parkolóban Bander Ferenc mopedautója. Ezután a tervek szerint Budapestig, a Legfőbb Ügyészség épületéig vontatja járművét, február negyedikén pedig az Országház előtt demonstrál majd.

Molnár-Révész Erika

Bander Ferenc háromnapos akcióra készül

Fotó: Fodor Orsolya

– 2013. január 19-én mindaz életbe lépett a mopedautók szabályozásával kapcsolatban, amiért 2004 óta küzdöttem. Például, hogy az uniós szabályoknak megfelelően lehessen használni a zárt utasterű, négykerekű segédmotoros kerékpárt úgy, hogy nem kell hozzá B kategóriás jogosítvány és személygépkocsi rendszám.

– Ám hiába a változás, van olyan mopedes, akit még mindig feljelentenek, és sok tulajdonos sem tud a változásról – mondja.

– Pedig csak be kell menni az okmányirodába, vinni a forgalmi engedélyt, melyet igazolólapként fognak kiadni.

– Ami még mindig gond, hogy a forgalmi engedélyre helyesen ráírják „igazolólap”, de azt, hogy „forgalmi engedély” nem húzzák át, ebből pedig büntetések vannak – hangsúlyozza a törökszentmiklósi férfi, aki tiltakozó akciójával a tulajdonosok és a törvényhozók figyelmét is szeretné felhívni.

Bander Ferenc háromnapos akcióra készül
Fotós: Fodor Orsolya

Emellett szerinte a mopedautósok is részesülhetnének a zöld rendszámmal járó kedvezményekben. Bander Ferenc 2009-ben és 2011-ben is rendezett már hasonló akciót.

A 2004 óta tartó harcban állítása szerint mindene odalett, a vállalkozásai tönkrementek, holott a 2013-as jogszabály-módosítással bebizonyosodott az igaza.

A demonstrációval anyagi és erkölcsi kártérítést is szeretne elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!