FRISSÍTVE

2018.01.23. 15:28

Közel egymillió forintot sikkasztott egy ügyfélszolgálati ügyintéző Szolnokon

A Szolnoki Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy nőt, mert munkaadóját megkárosította.

Mészáros Géza

A harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű nő, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. ügyfélszolgálati ügyintézője, a jogerős ítélet szerint két év alatt közel egymillió forintot sikkasztott el a társaságtól. A nő 2013 novemberétől volt a cég ügyfélszolgálati ügyintézője.

Feladata az volt, illetőleg az lett volna, hogy a fogyasztóktól beszedje és a vállalat központi pénztárába befizesse a beszedett vízdíjat. Ő ehelyett a pénzt éveken át megtartotta, és saját céljaira fordította.

Mikor a vállalat tudomást szerzett erről, 2015. ­október 14-én azonnali hatállyal megszüntették munkaviszonyát, de a nő addigra már 974 ezer 704 forinttal rövidítette meg a céget.

Az ügyben 2016. november 25-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

Szolnoki Járásbíróság pedig a napokban, 2018. január­ 16-án hozott ítéletet: a nőt folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a pénztárosi foglalkozás gyakorlásától és az általa okozott kár megfizetésére is kötelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!