JÁSZBERÉNY

2017.12.15. 15:25

Családi és készségfejlesztő játékokat is kipróbálhattak a különleges napon (galéria)

Alaposan kinőtte magát a Játékos Nap rendezvénye a városban. A napokban immár negyedik alkalommal megtartott program a kezdetekben kizárólag a bűvös kockáról szólt.

Rubik-kocka minden mennyiségben a Játékos Napon

Fotó: Banka Csaba

Rubik Ernő világhírű találmánya mellett azonban mostanra a legkülönfélébb játékok kedvelői adnak egymásnak randevút a Déryné Rendezvényházban.

Továbbra is tartanak bemutatókat a „bűvöskockások”, de kalandra hívták az érdeklődőket a Lumina Cornu Ifjúsági Szerepjáték és Történelmi Hagyományőrző Klub tagjai, és megismerkedhetnek a Nemundir szerepjátékkal is – így volt ez idén is.

Egy játékos nap programjából a XXI. században nem maradhat ki a Playstation, illetve az X-box sem, de azért a múlt század videójátékainak gyűjteményét is felvonultatta a rendezvény.

Voltak régi és új társasjátékok, valamint a kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű, különböző, mini világokat létrehozó Lego-építők is.

Új elemként jelent meg idén a Logischool programozás, ahol játékos formában kerülhettek közelebb a robotika alapjaihoz a látogatók.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!