KISÚJSZÁLLÁS

2017.08.13. 13:30

Debreceni lány lett a kisújszállási szépségverseny nyertese

Az eső sem tántorította el a színpad mellől azokat a kitartó nézőket, akik szombaton este arra voltak kíváncsiak, ki lesz az V. Kunország Szépe. A Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben rendezett szépségversenyen nyolc kisújszállási, karcagi, debreceni, szolnoki, kenderesi és dévaványai hölgy vállalta a megmérettetést.

A díjazott lányok

Fotó: Daróczi Erzsébet

A zsűri elnöke Nagy Noémi, stylist volt. A versenyzőket Zámbori Péter, a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd a hölgyek utcai öltözetben léptek a zsűri elé. A lányokat Demcsák Zsuzsa műsorvezető kérdezte a szépségről, terveikről.

A lányok még fürdőruhában és koktélruhában is megjelentek a színpadon, ahol közben Pál Dénes énekes műsorát, majd zumba és moderntánc bemutatót láthattak a nézők, bár ekkor már az esernyők is előkerültek, hiszen eleredt az eső.

Az eredményhirdetésen először a különdíjakat adták át. Kisújszállás városét Kecze István polgármestertől Csízi Tünde vehette át.

A KUNSZÖV Kft. minden indulónak egy-egy ruhát ajánlott fel, az Új Néplap különdíját Daróczi Erzsébet újságíró a karcagi Kovács Anita részére adta át. A 26 éves édesanya egyedül neveli másfél éves kislányát, Laurát. Fitnes – wellness – személyi edző szakon végzett.

A strandolók is szavazhattak, a Közönségdíjat ezen az estén a kenderesi Nagy Laura érdemelte ki. A 17 éves diáklány a nyíregyházi táncművészeti szakgimnázium tanulója, moderntánc és balett szakon, most végez.

– A mozgás az életem, a jövőben is a tánccal szeretnék foglalkozni, de szeretnék izmosabb lenni, erre fogok törekedni. Ez volt az első szépségversenyem nagyon izgultam, féltem a beszédtől, de sikerült.

– A közönségdíj azért jó, mert több ember gondolta úgy, hogy szép vagyok. Nyilván a nyertesek is gyönyörűek, nagyon-nagyon szépek, de én is boldog vagyok. A ruhám kiválasztásában édesanyám segített, úgy éreztem nekem ma ezt a piros ruhát fel kell vennem – mondja mosolyogva.

Az V. Kunország Szépe győztese a debreceni Simon Kitti Noémi lett, így az ő fejére került a korona, melyet a tavalyi győztestől, Csillag Edit Virágtól vehetett át.

A 23 éves ifjú királynő Debrecenből érkezett, s a Debreceni Egyetem Fogorvos-tudományi Karának a hallgatója.

„Nagyon határozott egyéniség vagyok, szeretek az emberekkel foglalkozni, ezért is választottam a fogorvosi pályát.”

– A mai volt a második versenyem, öt éve Miss Hajdú-Bihar voltam.

– Azóta nem versenyeztem, sokan biztattak, induljak újabbon, ezért most Kisújszálláson megmérettettem magam – mondja királynő, aki szerint a szépség adottság, de sokat foglalkozik magával, hogy jól nézzen ki.

– Elégedett vagyok magammal. Hobbi szinten két debreceni ruházati cégnek modellkedem, talán a mai nap sikerén felbuzdulva még egy országos szépségversenyen elindulok – ígéri a királynő, aki előszülinapként éli meg a győzelmet, hiszen augusztus 14-én, hétfőn lesz 24 éves. Első udvarhölgye Máté Laura lett.

A dévaványai 19 éves lánynak ez volt az első versenye. Eddig a szerepléstől is megijedt, mint mesélte, amikor megtudta, hogy az iskolában a gólyabálon fel kell mennie a színpadra és ott beszélnie kell, elsírta magát, taxiba ült és hazament.

– Úgyhogy nagyon büszke vagyok most magamra, hogy fel mertem állni a színpadra és ezt a versenyt végig tudtam csinálni – jelenti ki Laura, aki az Eszterházy Károly Egyetem tanító szakos hallgatója, aki szerint a szépség belülről fakad.

– Nagyon fontos, hogy elfogadjuk és szeressünk önmagunkat. Sokáig mindig a hibát kerestem magamban, de ma már tudom, amit szépnek látunk magunkban, azt kell hangsúlyozni és kiemelni, a kisugárzás a legfontosabb.

A második udvarhölgy, azaz harmadik helyezett Gugolya Annamária lett. A Szolnokon élő, gyógytornászként dolgozó ifjú hölgy számára ez volt az első szépségverseny, amin elindult, mert szerette volna kipróbálni magát.

– Hosszú út végén vagyok, annak a megkoronázása ez a verseny.

„Egy önbizalom fejlesztő út vége volt ez számomra, tulajdonképpen azért jöttem, hogy jól érezzem magam és ezt a versenyhangulatot beszívjam.”

– Nem számítottam arra, hogy dobogós leszek, de nagyon örülök neki. Munkámból adódóan – hiszen betegekkel, gyógyítással foglalkozom – és alapjaiban is egy vidám természet vagyok. Elmondhatom, elégedett vagyok magammal, nem változtatnék meg semmit.

A díjazott lányok
Fotós: Daróczi Erzsébet

Az V. Kunország Szép a debreceni Simon Kitti Noémi lett ( középen), így az ő fejére került a korona. Mellette balra a második udvarhölgy, azaz a harmadik helyezett Gugolya Annamária, mellette jobbra az első udvarhölgy, a második helyezett Máté Laura . A kép bal szélén Kovács Anita, az Új Néplap különdíjasa, a jobb szélen Nagy Laura, a Közönségdíjas versenyző áll.

Daróczi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!