JÁSZAPÁTI

2017.07.24. 09:30

Évtizedes hagyományt folytattak a Jászsági Randevúval

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Jászapátin a közel négy és fél évtizedes hagyományokkal rendelkező Jászsági Randevú eseménysorát.

A Mihály Béla látványtervező, keramikusművész kezdeményezése, illetve szervezőmunkája nyomán a hetvenes években útjára indult népszerű programot ugyan nem minden évben tartották meg, de hagyománya szellemisége egyértelműen a város kulturális, közösségi életének részévé vált.

Az ország legismertebb operett előadói fordultak meg a kisvárosban a kezdetek óta, a program része volt a színészek, újságírók, sportolók válogatottjainak futballmérkőzése, illetve a helyi, térségi csoportok fellépése is. Mihály Béla – aki megkapta a Jászapáti Városért kitüntetést is – idővel a városnak adta át a rendezés stafétáját, a mindenkori önkormányzati testületek pedig feladatuknak érezték a hagyomány továbbvitelét.

A hétvégi rendezvény megnyitásakor Farkas Ferenc polgármester is a Jászsági randevú gazdag hagyományait emelte ki, és megerősítette ez alkalommal is, hogy tovább mennek az elődök által kijelölt úton. Pócs János országgyűlési képviselő szintén köszönetét fejezte ki az örökhagyónak, illetve családjának, akik a kezdetektől segítették a rendezvény megvalósítását.

A 2001-ben elhunyt Mihály Béla emléktáblájának megkoszorúzását követően kihirdették a Kimák Tibor nagypályás futball emléktorna eredményeit. A nagy küzdelmet hozó öregfiúk rangadókon szoros eredmény született. Az induló négy csapat mindegyike négy pontot szerzett a körmérkőzések alkalmával, így csak a gólarányok döntöttek.

Ennek alapján az első helyet a Ragyolcról érkezett csapat szerezte meg, a második helyen a házigazdák gárdája végzett, a harmadik helyezés ez alkalommal a jászkiséri csapatot illette, a negyedik pedig a dél-balatoni Visz község csapata lett.

A kulturális események sorát a helyi csoportok bemutatói nyitották meg majd Csomor Csilla színművész operett műsora következett, de az est folyamán fellépett Koós János és Dékány Sarolta is. A randevú programjátmeghatározta a humor, illetve az operett egyaránt és nem hiányozhatott az esti tűzijáték sem.

Az érdeklődőket vasárnap egész nap családi programok, egészségügyi szűrések, koncertek várták a rendezvénynek helyet adó jászapáti sportpályánál.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!