Közélet

2016.02.14. 10:03

Ezúttal Máté Péter legszebb dalai hangzanak el Újra Dallamos Esték

Ismét egy különleges estre invitálja olvasóit az Új Néplap. Március 2-án 18 órakor kezdődik a Dallamos Esték rendezvényünk, melyen ez alkalommal Máté Péter emlékezetes és kevésbé ismert slágerei csendülnek fel.

J. Zs.

A színházi-zenés est főszereplője Szívós Győző színész, az egri Gárdonyi Géza és a kecskeméti Katona József Színház egykori és jelenlegi „szabadúszó” színésze, a Kisváros című tévéfilmsorozat szereplője.

– Egy zongorista barátommal lépek színpadra, Kancsos Gergellyel, ő fog kísérni engem – mondja Győző, aki Gergellyel együtt állította össze a Szolnokon is látható produkciót még másfél évvel ezelőtt.

– Műsorunk egy színházi koncert, hiszen nemcsak énekelni fogok, hanem számos, remélhetőleg érdekes információt is megosztok a nézőkkel. Azt szeretnénk, ha Máté Pétert a dalain keresztül ismerné meg a közönség – magyarázza a színész, hozzátéve, ő maga is az énekes dalain cseperedett fel, fiatalságát végigkísérték Máté Péter slágerei. Győző szerint Máté Péter korát megelőző zenész volt, slágereinek szövegei mélyek és a legszebb érzésekről szólnak. Persze, ebben nagy szerepe volt S. Nagy Istvánnak is, aki számos dalszöveget írt az énekesnek.

– Máté Péter személyisége, munkája már évekkel ezelőtt megfogott, a gondolat, hogy színpadra visszük életét, korábban megfogant bennünk. Most sikerült végre megvalósítani a tervünket – tette hozzá.

Szívós Győző és Kancsos Gergely előadásában olyan dalokat hallhatunk, mint az Elmegyek, a Zene nélkül mit érek én, a Most élsz vagy az Azért vannak a jó barátok. Persze, számos más, kevésbé ismert sláger is felhangzik, melyek azonban Máté Péter életében valamiért fontosak voltak.
A jó zenék kedvelőit szeretettel várjuk tehát a Dallamos estünkre, március 2-ra az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba, 18 órára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!