Közélet

2011.01.03. 13:56

Januárban hordót gurítanak át a kész hídon

A szolnoki városvezetés megtalálta az ünnepélyes hídavatás időpontját.

MG

Fotó:

Mint ismeretes, a Tiszavirág névre keresztelt gyalogos- és kerékpároshíd még tavaly év végén elkészült, és a műszaki átadás is megtörtént. A híd megépültét, s ezáltal az eredetileg tervezett hídavató ünnepséget a Tiszán levonuló magas ár és egyéb időjárási tényezők késleltették. Szilveszter éjjelén Szalay Ferenc polgármester ünnepélyes óévbúcsúztató, illetve újévköszöntő beszédében azonban bejelentette, hogy Közép-Európa leghosszabb gyalogoshídját 2011. január 21-én avatják fel, s adják át hivatalosan — meghívva a „hordógörgetésre” a város lakosságát, illetve prominens személyeket.

A Tiszavirág-híd megépítése egyébként a „Szolnok a Tisza fővárosa városközpont rehabilitáció” elnevezésű projekt része. Szolnok város az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósította meg a beruházást, amelynek összköltsége közel kétmilliárd forint, s melyből az uniós támogatás mintegy 1 milliárd 374 millió forint volt. A hidat a Pont-Terv Zrt. tervezte, a generálkivitelező a Közgép Zrt., míg az építés mérnöke az Utiber Kft. volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!