MÚLTIDÉZŐ

2017.12.10. 16:25

Múltidéző, régi hírek a megyéből – Mikulások és a régi karácsonyi falu

Emlékszik még a régi karácsonyi falura? A piros sátrakra? Kicsit segítünk feleleveníteni az emlékeket. 1995 december elejére nézünk vissza, ahol mint idén, akkor is sok helyen tartottak mikulás napokat és adományosztást. Ha van a régi időkről képe, kérjük küldje el nekünk a [email protected].

1995.12.05.

Karácsony közeledtével, mint eddig minden évben, újra benépesült a vásári hangulatot árasztó sátrakkal Szolnokon a Skála, a Centrum Áruház és a Városi Művelődési Központ környéke.

Fotós: Barna

A vásári forgatag szervezője a Kisosz megyei szervezete. A látogatók december 4-étől december 24-én déli 12 óráig szerezhetik be szeretteiknek az ajándékokat, amiben a több tucat árus bőséges kínálata nyújt segítséget.

1995.10.06.

Régen is járta ám az ovikat és az iskolákat a Télapó!

Fotós: Mészáros

Megjött a Télapó, és az ajándékokon kívül havas, télies időt is hozott. Megyénk bölcsődéinek, óvodáinak és iskoláinak többségében személyesen is megjelent, hogy szétossza az ajándékokat. A felvétel Szolnokon, a Kolozsvári úti óvodában készült.

Télapó ünnepség

A megyei önkormányzat dísztermében Télapó ünnepséget rendeztek tegnap este a megyeházán dolgozók gyermekeinek.

Fotós: Mészáros

A szolnoki Kölyök Színpad szórakoztatta a jelenlévőket, mint képünk mutatja, sikeresen, majd kiosztották az ajándékokat.

Adományosztás

Több mint ezer szolnoki gyerekhez látogattak el tegnap a Kék Sziget Életet A Világ Anyáinak Alapítvány munkatársai, hogy a hozzájuk érkezett adományokat szétosszák a gyerekek között.

Fotós: Mészáros

Felkeresték a Móra Ferenc úti, a Kolozsvári úti bölcsődét, a Kolozsvári úti, a Vércse úti óvodát, a Széchenyi városrész lakásóvodáját, valamint a Széchenyi gimnáziumot. A felvétek a Móra úti bölcsődében készült.

Forrás: Új Néplap, 1995. decembere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!