SZOLNOK

2017.09.18. 17:25

A Tisza-parti sétányt sem kímélik a rongálók – több százezres kárt okoztak

„Még múlt hét péntek reggel vette észre a Kötivízig Szolnoki Szakaszmérnökségének gátőre, hogy a Tisza jobb partján, két helyszínen összesen 13 fedlapot rongáltak meg ismeretlenek a sétány támfalán” – tájékoztatta honlapunkat Laczi Zoltán, az igazgatóság sajtóreferense.

A beton fedlapokat szerteszét dobálták az elkövetők

Forrás: Beküldött fotó

Az egyenként 40 kilogrammos betontáblák nem jelentettek akadályt a vandáloknak, sőt! Vagy megismételték a mutatványt, vagy valaki mást is megihlethetett a látvány, mert nem sokkal később újabb szakaszt rongáltak meg...

– Hétfő reggel, lényegében ugyanezen a szakaszon, újabb 15 fedlapot távolítottak el a helyükről ismeretlenek. A helyreállítási költsége együttesen mintegy négyszázezer forint.

– Van olyan, ami össze is tört, ezeket teljes egészében cserélni kell, a munkálatok több hetet is igénybe vehetnek – mondta a szakember, aki hozzátette, nem először fordul elő ilyen, többször megrongálták már a támfalat, volt, hogy a bekamerázott gyaloghíd közelében.

A szolnoki szakaszmérnökség rongálás miatt, ismeretlen tettes vagy tettesek ellen feljelentést tett a Szolnoki Rendőrkapitányságon.

– Az ügyben augusztus 15-én érkezett feljelentés, mely alapján a Szolnoki Rendőrkapitányság kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A beton fedlapokat szerteszét dobálták az elkövetők
Forrás: Beküldött fotó

– A rendőrök elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, azonban ezek alapján az elkövetők azonosítása nem volt lehetséges, a rendőrök továbbá adatokat, információkat gyűjtöttek, tanúkat kerestek, azonban olyan személyt, aki az üggyel kapcsolatos, érdemleges információval tudott volna szolgálni, felkutatni ez idáig nem sikerült – tájékoztatta honlapunkat az ügyről Szabó Zita, megyei rendőrségi szóvivő.

A rongálás bűncselekményének több minősítő körülményét, a súlyosbító tényezőket is vizsgálják a büntetés kiszabásakor, ami akár egy évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

A szóvivő azt is elmondta, egyre több térfigyelő kamera segíti a rendőrség munkáját. Szerepük és hasznosulásuk a rendőrségi eljárások során megkérdőjelezhetetlen. Számtalan alkalom volt rá, amikor kamerafelvétel segítette az elkövető azonosítását, majd elfogását.

M. R. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!