Eljárás indult

2023.01.23. 17:25

Munkáját végző postást harapott meg egy kóbor kutya Abonyban

Baromfiudvarokba is beszabadultak a szabadon kószáló állatok.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közelmúltban rendőri intézkedésre és eljárásra is sor került, mert egy szabadon, az utcán kószáló kutya megharapta a munkáját végző postást. A felelőtlen állattartás sok esetben okoz gondot országszerte, így Abonyban is – hívta fel a figyelmet a város polgármesteri hivatala.

Mint írták, fontos kihangsúlyozni, hogy a kóbor kutya valójában azt jelenti, hogy nincsen gazdája, és közterületen kóborol. A közterület-felügyelet munkatársai szerint az abonyi utcákon kóborló ebeknek szinte minden esetben van gazdájuk, így a felelőtlen állattartás miatt kószálnak szabadon, kergetnek meg embereket, ijesztgetik a kerékpárosokat és gyakran félelmet keltenek.

Az önkormányzat közölte, a közelmúltban történt kutyaharapás mellett voltak olyan esetek is, amikor kutyák jelentős károkat okoztak azzal, hogy baromfiudvarokba szabadultak be.

– Több ilyen esetben is intézkedni kellett, és eljárás is indult. Tavaly mintegy 150 lakossági bejelentés történt, és 47 esetben menhelyre kellett szállítani a befogott kutyákat – részletezte a hivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!