Lemezkritika

2007.04.19. 11:36

Bereczki Zoltán—Szinetár Dóra: Musical duett

Párban szép az élet, azaz: szépséges musicalbetétdalok csendülnek fel két fiatal énekes-színész előadásában ezen az albumon.

Baranyi György

Az élet az összetartozásról, az együttlétről, a szeretetről, a szerelemről és az odaadásról szól. Legalábbis ez lenne az igazi cél. Ezt erősíti az a CD, amely a napokban került ki az EMI kiadótól, és máris vezeti a Mahasz eladási listáját.

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán szimpatikus fiatal színészek, akik az életben is egy párt alkotnak immár több éve. S ha már mindketten remekül tudnak énekelni is, úgy döntöttek, kiadnak egy közös albumot, ismert musicaldalokból válogatva duetteknek való dalokat. Ezen nagyon nincs is mit csodálkozni, hiszen Dóri mögött már sok zenés színházi produkció, illetve CD-felvétel áll, és Zoli is bizonyította tánc- és énektudását több szerepben. Új, immár közös albumukon valóban jól ismert magyar és külföldi musicalekből szerepelnek igényesen összeválogatott dalok.

Itt van többek között a West Side Story, a Miss Saigon, az Oroszlánkirály, a Valahol Európában, a Rómeó és Júlia, a Nyomorultak, az Elizabeth és így tovább. A jól hangszerelt dalokban — ez Kasza Zsolt munkáját dicséri, illetve egy dalban Pacsai Márkét, Kasza Gábor pedig a hangzásért felelt — élvezet hallgatni a tiszta, szépen csengő éneket, a tökéletes előadásmódot. Szerencsére Dóri és Zoli nem cifrázzák túl a számokat, nem akarnak tetszelegni, olyan mértékben visznek bele hangulatot, életet beléjük, ahogy azt kell. A rutinon túl ebben szerepet játszik ám a tehetség is és a művészi alázat! Legtöbbjük persze lassabb, szerelmes duett, ahogy az egy pártól elvárható, ám mégsem csöpögős. Sőt! A lemezt záró Fény (a Fame, azaz Hírnév musicalből) pedig egy ütemes, modern alapokra építkező szám, bemutatva, hogy ilyet is tud a páros. Csak dicséret illeti a művészeket ezért a CD-ért! (Bereczki Zoltán—Szinetár Dóra: Musical duett. Kiadó: EMI)

Számlista:
1. Egy új élmény (Aladdin)
2. Miénk az éj (West Side Story)
3. Én hogy szeressem őt, mondd? (Jézus Krisztus Szupersztár)
4. Szóló szaxofon (Miss Saigon)
5. Az élet az úr (Oroszlánkirály)
6. Mint két gálya (Elisabeth)
7. Nézz rám! (Valahol Európában)
8. Szépség és a Szörny (Szépség és a Szörnyeteg)
9. Valaki mondja meg (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról)
10. Csak ennyit kérek én (Az operaház fantomja)
11. Néhány csepp eső (A nyomorultak)
12. Szívből szeretni (Rómeó és Júlia)
13. Fény (Fame/Hírnév)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!