PUSZTAMONOSTOR

2017.08.25. 10:30

Nyolc év alatti és ötven év feletti is íjászkodott a versenyen

Az elmúlt hétvégén ötödik alkalommal szervezték meg Pusztamonostoron a művelődési ház kertjében a Pusztai Íjász ­Viadalt.

Augusztus 20-án is íjászviadallal ünnepeltek

Fotó: Banka Csaba

Államalapító Szent István királyunk ünnepe előtt rekordszámú, összesen száznyolcvanhárom nevezővel tarthatták meg az örömíjászversenyt. A versenyzők között üdvözölhettek nyolc év alatti és ötven év feletti íjászt is.

A találkozóra nemcsak a térségből, hanem az ország szinte minden szegletéből érkeztek íjfeszítők. Ahogy az már az ilyen versenyeken lenni szokott, a szervezők most sem tették kötelezővé a történelmi ruhák viselését, de rendezvény színvonalát így is sokan emelték a hagyományőrző viseletek magukra öltésével.

A résztvevőknek húsz cél teljesítésével kellett bemutatni tudásukat, illetve akinek még kedve volt céllövő és távlövészeti párbajban is megmérhette íjászképességeit. A versenyszámok teljesítése késő délutánig tartott.

A monostori Pusztai­ Íjász közösség ez alkalommal is jó hangulatú rendezvényen látta vendégül a versenyzőket és az érdeklődőket egyaránt.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!