Időutazós, szerelmes

2017.09.28. 12:10

J. J. Abrams most egy japán animére tette rá a kezét

A neves producer a tavaly Japánban kasszasikert aratott Your Name című animációs film hollywoodi filmváltozatán dolgozik.

Director J.J. Abrams attends the Hulu Upfront Brunch at La Sirena Ristorante on May 3, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / KENA BETANCUR

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Kena Betancur

A forgatókönyvet az Érkezés című sci-fiért Oscar-jelölést elérő Eric Heisserer írja, a játékfilm a Paramount Pictures, a Bad Robot és a Toho produkciós cég gyártásában készül.

A Sinkai Makoto rendezésében született animációs film két középiskolás hőse – egy tokiói fiú és egy vidéken élő lány – rájönnek, hogy álmukban testet cserélnek.

Az időutazós és a nemi szerepcserékről fantáziáló szerelmi történet tavaly minden idők második legnagyobb bevételt hozó hazai gyártású filmje lett Japánban több mint 21 milliárd jenes (50 milliárd forintos) bevételével.

A rekordot szintén egy animációs film, Mijazaki Hajao 2001-ben született Oscar-díjas Chihiro Szellemországban című alkotása tartja.

A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA) tavaly Sinkai munkáját választotta az év legjobb animációs filmjének.

A rendező elmondta: várakozással tekint az újraforgatott, élőszereplős változatra. Úgy vélte, a japán képzeletvilággal, japán animációs technikával forgatott eredeti alkotás és a hollywoodi filmes tudás ötvözete révén új lehetőségek nyílhatnak meg a produkció előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!