aláírta a szerződést

2017.10.26. 15:11

Harvey Keitel madárrá válik

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja.

Harvey Keitel amerikai színész szerepet vállalt Václav Marhoul cseh rendező Nabarvené ptáce (Festett madár) című most készülő új filmjében.

A 78 éves színész, a Kutyaszorítóban, az Aljas utcák és a Zongoralecke sztárja katolikus pap szerepét fogja alakítani a filmben, amelynek másik neves szereplője a 66 éves Stellan Skarsgard svéd színész lesz.

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja. Harvey Keitel az együttműködési szerződést már aláírta – közölte Alice Titzová, a forgatócsoport szóvivője.

A film egy zsidó kisfiú történetét meséli el, akinek a második világháború idején valahol Kelet-Európában vidéken magára maradva kellett megbirkóznia a világ kegyetlenségével.

Václav Marhoul tavaly augusztusban a locarnói filmfesztivál idején szólította meg Keitelt, aki a forgatókönyv áttanulmányozása után igent mondott.

Marhoul szerint Keitel novemberben tíz napra Csehországba látogat, öt napon át forgatnak Cesky Krumlov és Hartmanice környékén.

A Festett madár bemutatóját 2019-re tervezik. Az immár három éve készülő film költségvetése 166 millió korona (2 milliárd forint), jeleneteinek egy részét Szlovákiában és Ukrajnában vették fel. „Bár a film a háború alatt játszódik, nem a holokausztról szól és nem is háborús film” – jellemezte készülő művét Václav Marhoul.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!