győzelemre gyúrva

2017.09.02. 20:03

Fernando Santos: „Nagyon oda kell figyelnünk a magyarokra”

A vendégek szombati sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány és a védelem oszlopa, Pepe beszélt a mieink elleni találkozóról. Egyetértettek abban, hogy nem lesz egyszerű dolguk ellenünk.

Fotó: Kovács Tamás

Vasárnap a portugálok ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezőn, a Groupama Arénában. A vendégek szombati sajtótájékoztatóján Fernando Santos szövetségi kapitány és a védelem oszlopa, Pepe beszélt a mieink elleni találkozóról.

Pepe és Fernando Santos is arról beszélt, hogy nem lesz egyszerű dolguk a magyarok ellen.

„Nem szabad elfelejteni, hogy a magyaroknak matematikai esélyük még van a továbbjutásra, ezért minden bizonnyal megtesznek mindent annak érdekében, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ezt a meccset megnyerjék”

– hívta fel a figyelmet Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitány.

„Éppen ezért nem érzem úgy, hogy könnyű mérkőzés elébe néznénk, és igaz, hogy Andorrától kikaptak a magyarok, de azon a meccsen teljesen más felállásban, kísérleti csapattal léptek pályára, nem úgy, mint például korábban ellenünk, a kinti mérkőzésen.”

Elmondta, egy meccset sohasem szabad összehasonlítani egy másikkal, és bár csakis a győzelmet tartja elfogadhatónak, nem hiszi, hogy azt könnyen adja a magyar válogatott – írja a Nemzeti Sport.

Ronaldóék keményen készülnek a vasárnapi meccsre

„Nagyon oda kell figyelni a csapatomnak, mert amellett, hogy nagyon jó a magyarok védekezése, nehéz feltörni, ellenfelünk támadásai is szervezettek, gyorsan jönnek előre. Így a védelemnek is végig százszázalékosan koncentrálnia kell, mert különben baj történhet.”

A védelem alapembere, Pepe 2009-ben ugyancsak vb-selejtezőn győztes gólt szerzett a mieink ellen Budapesten, és nem bánná, ha ez megismétlődne, de elsősorban arra koncentrál, hogy ne kapjanak gólt.

„Feltétlenül bízunk abban, hogy győzünk, viszont ehhez agresszíven kell játszanunk, hiszen ellenfelünk nagyon felkészült, jó csapat, amely mindig tudatosan lép pályára, ezért nehéz ellene játszani. Azonban, megvan már a kész tervünk a győzelemhez, reméljük, ezt a pályán is meg tudjuk valósítani”

-tette hozzá.

Pepe szerint nem lesz könnyű dolguk a magyarok ellen

A mérkőzés vasárnap 20.45-kor kezdődik, a magyar és a portugál válogatott telt ház előtt lép pályára az Üllői úti Groupama Arénában.

Borítókép: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!