abszurd

2020.05.20. 18:16

Megint a külhoni magyarok ellen uszít Gyurcsány pártja

A DK szerint a kormánynak le kell állítania a határon túli gazdaságfejlesztési programokat.

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat – közölte a párt szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján, amelyről a Magyar Nemzet számolt be. A lap szerint Barkóczi Balázs azt hangoztatta: a kabinet a magyar munkahelyek megmentése és a kirúgott magyar dolgozók megsegítése helyett mintegy 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre, ezt a pénzt ráadásul olyan országokba küldik, amelyek kormányai – a magyarral ellentétben – „teszik a dolgukat, és segítik az embereket”. „Orbán Viktor a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat” – fogalmazott a Gyurcsány-párt szóvivője, aki szerint ebből a pénzből 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forint támogatást kaphatna.

Nem ez az első alkalom, hogy az ellenzék a járványhelyzet idején a külhoni magyarok ellen politizál. A Magyar Nemzet felidézte, hogy

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője nemrég az Országgyűlésben azért bírálta a kormányt, mert több ezer maszkot adott a határon túli magyar közösségeknek.

„Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester párttárselnök-társa, úgy folytatva: viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!