Ország-világ

2021.01.29. 14:41

Megvan a szerződés, érkezhet a kínai Sinopharm által gyártott vakcina (videó)

A magyar kormány két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol.

Szijjártó Péter a horvátországi Krkből bejelentkezve azt írta közösségi oldalán, hogy amint véget ért a krki LNG-terminál megnyitó ünnepsége, telefonon egyeztetett Vang Ji kínai külügyminiszterrel a vakcina vásárlásáról.

A külügyminiszter kiemelte, az OGYÉI engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban.

Ennek értelmében hazánk két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt valósul meg – ismertette a tárcavezető.

Hozzátette: ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, emberek ezreinek életét menthetjük meg és hamarabb tudunk sort keríteni a korlátozások feloldására.

Szijjártó Péter megjegyezte: nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart is a Vajdaságban.

Ezek is érdekelhetik