Beyond Wonderland

2023.06.18. 22:11

Lövöldözés tört ki egy amerikai fesztiválon

Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban.

Mw

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A lövöldözés helyi idő szerint szombaton történt. 

A helyi rendőrség éjszakai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Beyond Wonderland fesztivál zenei helyszíne, a Gorge Amphitheatre közelében 

egy fegyveres véletlenszerűen nyitott tüzet az ott táborozókra, majd elhagyta a helyszínt, de később sikerült elfogni.

Kyle Foreman, a Grant megyei rendőrhatóság illetékese azt mondta, hogy a lövöldöző indítékát és célját egyelőre nem ismerik. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Annyit tudni, hogy a három sebesült között van maga a lövöldöző is. 

Az incidenst követően a fesztivál szervezői még azt közölték, hogy a programhelyszínre vezető egyik bejáratot lezárták, majd vasárnap bejelentették, hogy törölték az aznap esti programokat. 

A Beyond Wonderland nevű elektronikus zenei fesztivált a George nevű kisváros mellett szervezték, Washington államban, Seattle-től mintegy 240 kilométerre keletre. 

Eközben Chicago közelében egy ember meghalt és 20-an megsebesültek egy éjszakai összejövetelen, szintén szombaton éjszaka. 

A rendőrség annyit közölt, hogy Willowbrookban, Chicago elővárosában egy parkolóban gyűlt össze a tömeg, amikor a lövöldözés kitört, annak oka egyelőre nem világos.

Eric Swanson, a megyei rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, hogy sokakat mentővel szállítottak kórházba, többen pedig saját lábon mentek be a helyi kórházba lőtt sebekkel. 

Egy szemtanú a helyi televíziónak elmondta, hogy a Juneteenth, azaz június 19-e alkalmából szervezték az éjszakai ünnepséget. 

Juneteenth, hivatalosan az emancipáció napja, tavaly óta szövetségi ünnepnap az Egyesült Államokban, és a rabszolgaság 1865. június 19-i eltörlésére emlékeznek Texasban és a déli tagállamokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában