Reakció

2023.06.13. 08:52

Most Twitter-bejegyzése miatt támadja Orbán Viktort az amerikai nagykövet

Amerika magyarországi nagykövete ismét nem bírta ki, hogy ne álljon bele az őt fogadó ország kormányába.

MW

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülõtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem hagyta szó nélkül David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete Orbán Viktor miniszterelnök reakcióját arra, hogy Soros György nyugdíjba vonul, és fia, Alexander Soros veszi át a helyét. A kormányfő a Keresztapa című film ikonikus jelenetével reagált hírre, amire válaszul az amerikai diplomata Twitter-bejegyzésében azt írta:

Az ilyen kutyafitty összeesküvés-elméletek pont olyanok, mint A keresztapa III. Kiszámíthatóak és aggasztóak.

A keresztapa című filmből vett jelenet és a Soros 2.0 kifejezések láttán az európai baloldal sem fogta vissza magát, hevesen reagáltak a magyar miniszterelnök bejegyzésére. Michael Roth, a német Bundestag külügyi bizottságának elnöke, a Szociáldemokrata Párt (SPD) tagja azt írta Twitter-oldalára, „Egyszerűen undorító. Orbán úr Európa szégyene”. A hazánkat már többször bíráló Daniel Freund, német zöldpárti Európai Parlamenti képviselőnek sem tetszett a magyar miniszterelnök reakciója: „Nézd meg ezt a tweetet és aztán mondd meg, ki a maffiózó” – írta Twitter-oldalára.

A Politico brüsszeli hírportál pedig egyenesen „antiszemita narratíva terjesztésével” vádolja a magyar vezetést. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában