Reagálás

2023.07.06. 07:51

Budapest anyagi helyzetét a felelőtlen, pazarló gazdálkodás veszélyezteti

A Pénzügyminisztérium a Mandinernek küldött válaszában kiemeli, hogy Budapest kötelező feladatokra fordítható költségvetési támogatásai minden évben nőnek.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint megírtuk, a Mandiner birtokába került az a levél, amit még márciusban küldött a PM-nek Kiss Ambrus. Karácsony Gergely helyettese adatsorokkal ismertette, hogy a Főváros anyagi helyzete 2019 óta folyamatosan romlik. A Főváros által összerakott táblázat szerint már júliusban hatvan milliárdos, augusztusban akár 86 milliárd forintos mínuszban is lehet a budapesti büdzsé. 

A PM a lapnak megküldött válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy Budapest kötelező feladatokra fordítható költségvetési támogatásai ugyancsak nőnek minden évben. 

A számok világosan mutatták, hogy „Budapest anyagi helyzetét nem a szegényebb települések részére fizetendő szolidaritási hozzájárulás, hanem a felelőtlen, pazarló gazdálkodás veszélyezteti”

- olvasható a Mandiner cikkében.

A részletek IDE kattintva érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában