NatCon

2024.04.18. 10:00

Orbán Viktor: minket nem lehet elhallgattatni (videó)

A magyar kormányfő szerint Európa ma a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök érkezése Brüsszelben a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Szabadság, család, béke, ez a legfontosabb” – emelte ki Orbán Viktor, aki a TikTok-oldalán megosztott legújabb videójában elmondta, a NatCon esemény körül kialakult huzavona tökéletesen leírja Európa jelenlegi helyzetét.

Európa ma a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz. Egyik nap betiltják, másnap engedik. Olyan, mint a nyolcvanas évek végén Magyarországon, ahol a szabadság erői meg az elnyomás erői viaskodnak egymással

– jelentette ki a magyar miniszterelnök, majd örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy lehet még szabadon beszélni.

Frank Füredi: a szólásszabadság már egyáltalán nem fontos a baloldali politikusoknak

Ma már mindenki látja, hogy a szólásszabadság nem fontos a baloldali politikusoknak – nyilatkozta Frank Füredi a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli központjának (MCC Brussels) vezetője Brüsszelben csütörtökön.

FÜREDI, Frank
Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli központjának vezetője 
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Füredi azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott.

Az MCC Brussels csütörtökre összehívta „a média és a szólásszabadság fenntartása mellett elkötelezettek gyűlését”, amelynek célja, hogy nyilatkozatot adjon ki a szólásszabadság védelmében.

Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: 

a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, „hogy hogyan kell viselkedni”, mivel az események rávilágítottak, hogy „Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium.”

Hozzátette, hogy a liberális belga szövetségi kormányfő, Alexander de Croo, annak ellenére, hogy „nem szereti a magyar politikát”, kimondta, hogy az országában ilyen jellegű betiltások nem történhetnek meg.

Füredi hozzátette, hogy a konferencia ellehetetlenítésére tett kísérletek tulajdonképpen „nagyon jó reklámot” csináltak a rendezvénynek, a professzor nemcsak Európából, de a tengerentúlról is biztató üzeneteket kapott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy várhatóan Magyarországot támadni fogják majd a júliustól kezdődő uniós magyar elnökség folyamán.

Frank Füredi aláhúzta: a csütörtöki rendezvény célja az volt, hogy összehozzon olyan embereket, akiknek fontos a szólásszabadság védelme Brüsszelben, „mert ez számukra fontos kérdés, és ezért harcolni fognak érte”.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában